Működik-e még a blokkolt telefon ha függetlenítjük?
4.4 (7)

Ez egy olyan kérdés, amit gyakran feltesznek a vevők és nem árt kicsit foglalkozni vele és tisztázni a választ. Előszor is külömbséget kell tennünk blokkolt és zárolt telefon között, mivel e két fogalom sok felreértést okoz.

Egy telefonról akkor mondjuk, hogy blokkolva ha elveszettnek nyilvánitják és ezáltal meggátolják azt, hogy az, aki ellopta, barmilyen hálozatban használni tudja.

A zárolt telefon korlátozva van egyetlen hálózatra, legtöbb esetben arra a hálózatra, ahonnan a telefon származik.

Mindkét eljárást különböző képpen végzik. Ha egy blokkolt telefonnal probálsz térerőt keresni, nem fog sikerűlni, mivel egy hálózat jelet sem fog észlelni a keszülék, ezáltal használhatatlan. A zárolás programozva van a keszülékbe, ami ugyanakkor könnyen eltávoltítható.

Ha egy telefon zárolva van egy bizonyos hálózaton belűl, akkor azzal a SIM kártyával fog működni, hiába probálunk használni más hálózat SIM kártyájat, a telefon el fogja utasitani azt.

Van viszont megoldás a blokkolt telefonokra is. Egy blokkolt keszülék tartalmazhat zárolt programot magában. Lehet hogy a keszülék egy bizonyos rendszerhez tartozik, de amikor a blokkolas megtörtént, a telefon kapcsolódása bármilyen hálozathoz, teljesen megszünt. Egyesek azt gondolják, hogy ha ezután függetlenítik a telefont, akkor bármilyen SIM kártyával használhatják. A probléma viszont itt kezdődik. A telefont lehet függetleníteni, viszont a továbbra is blokkolva marad és nem fog reagálni semmi jelre.
Egyetlen megoldás van arra, hogy a blokkolástól megszabaduljunk. Értesitsd a hálózatot. Bizonyítanod kell majd, hogy te vagy az eredeti tulajdonosa a telefonnak. Ha ez megtörtént, ők “kiszabaditják ” a telefonod és onnantól kezdve maradhatsz a hálozatnál amelynél voltál, vagy függetlenítheted és válthatsz hálózatot.

Működik-e még a blokkolt telefon ha függetlenítjük?