Mire is jó a Turbo SIM?
4.5 (4)

Aki még nem hallott a Turbo SIM nevü kis kütyöről, annak kedvéért elmagyarázzuk, hogy egy vékony kis fólia amin egy pici kis mikrokontroller található ami segítségével a telefon úgy viselkedik mintha független lenne, de nem az. Tehát lehetővé teszi, hogy a telefon úgy ismerje fel a SIM kártyát mintha ugyanazon a szolgáltatón menne amelyre kódolva van a telefon. Nem lessz semmi féle probléma a kűlföldi telefonokkal sem. A Turbo SIM akkor jött létre amikor az iPhone készülékeket nem lehetett más megoldással feltörni, holott a Turbo SIM-el teljesen függetlenné lehetett tenni. Nem egy gyártó forgalmaz ilyen Turbo SIM készüléket, ilyen például a Gevey SIM, amely a leghíresebb és a leg népszerübb. Létezik azonban más fajta ilyen Turbo SIM kütyük amelyek hasonlóan működnek.

Turbo SIM
Turbo SIM

A régebbi Turbo SIM-ek 0,9mm vastagsáuak, az újonnan gyártottak már csak 0,64mm amely lehetővé teszi a SIM könyebb beszerelését. Ahhoz, hogy a Turbo SIM beférjen, ki kell vágni egy kis darabot a SIM kártyából, erre nagyon fontos odafigyelni, hogy a megfelelő helyen vágjuk ki mivel másképp nem kerül a Turbo SIM és a SIM kártya egymás alá ez pedig oda vezet, hogy nem fog működni a telefon a bizonyos SIM kártyával.

 

A SIM kártyával semilyen kárt nem lehet vele okozni viszont a telefonban okozhatunk némi serülést, ha nem végezzük helyesen z utasításokat. Az ilyen Turbo SIM készülékek 2000-4000Ft körül mozognak. Nos akinek a telefonja több mint 5000Ft-ba kerül függetleníteni annak ajánlatos ezt használni, de nyílván nem ez a legjobb megoldás.

A legjobb megoldás még mindig az online telefon függetlenítés, amely az IMEI szám alapján függetleníti a telefonod az IMEI számra szabott függetlenítő kóddal, ami azt jelenti, hogy egy IMEI számhoz csakis egy függetlenítő kód érvényes, ezek a megoldások semilyen részben nem sértik meg a telefonod, egyes esetekben a garancia sem veszik el, nyílván ez szolgáltatótól függ ahonnan vásároltuk a telefon. A legfontosabb pedig, hogy otthon elvégezheted a függetlenítést a kód beütésével amit emailben kapsz tőlünk az utasításokkal együtt.

Mire is jó a Turbo SIM?
 • zsolez76

  Köszönöm,megnézem!

 • zsolez76

  Nekem is van turbo sim-em,ami jól működik a “régi” sim kártyákkal,de az új karikkal,amit ki lehet törni micro méretre is,azokkal már nem megy.Lehet azért mert ezek már “usim”-ek,ha igaz. Ezekkel már nem talál hálózatot sajnos. Igaz régebbi a turbo simem.Lehet az újabbak már támogatják?

  • admin

   Mi nem igazán foglalkozunk ilyesmivel, de találtam egy oldalt ahol úgynevezett R-SIM-et használnak az iPhone 5-5S függetlenítésre. Itt az oldal neve: http://www.rsim5.com/