Egy újabb trójai vírus terjeszkedik az Android készülékeken
5 (1)

Az androidon futó készülékeket, egy újabb trójai vírus fenyegeti, amely képes bemenni az üzenetekbe és elkűldeni azokat egy speciális szerverre amelyet a hackerek futtatnak, anélkűl, hogy valamit is észrevennénk. Ezeket felhasználhatják majd zsarolásra vagy ha egy tranzakció kód található az SMS-ben még pénzt is lophatnak anélkűl, hogy valamit is észrevennénk.

A malwaret egy orosz biztonsági cég észlelte. A vírus neve “Android.Pincer.2.origin” és ez a másadik variánsa az Android.Pincer-nek. Mindkettő hamis biztonsági tanúsítványokat rejtenek. Azonban csak akkor fertőződhet meg a készülék ha azt szándékosan telepíti semilyen biztonsági beállítés nélkül vagy félre volt informálva.

pincer-2-1

pincer-2-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az üzeneteken kívül, elkűld bizonyos infókat a telefonról és egyes adatokat amelyek segítségével fel lehet ismerni az áldozatokat: modell szám, telefon szériája. IMEI szám, operátor szám, telefonszám, telefonon használt nyelv, Android verziója stb.

Annyira kifinomúltak a hackerek, hogy egy másodlagos szervert is működtetnek arra az esetre ha az egyik szervert lefoglalják.

A jó hír az, hogy olyan módban támadják az felhasználókat, hogy nem sok esély van a nagy elterjedésre, mivel egy olyan eszköz amely előre megcélzott áldozatokat támad.

 

Egy újabb trójai vírus terjeszkedik az Android készülékeken
Cimke: