Apple iPhone 6 minden amit tudnod kell
5 (2)

Mint ahogy tudjuk az Apple Szeptember 9.-én hivatalosan bejelentette  legújabb iPhone típusát ami nem más mint az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus. Ennyire szoros harc még nem folyt a legnagyobb riválisuk ellen a HTC One M8, Samsung Galaxy S5, LG G3 és a Sony Xperia Z3 modellekkel. Az apple ezennel mindent beleadott.

Legfontosabb tudni valók:

  • Milyen is az iPhone 6? Teljesen új dizájn, teljesen felülvizsgálva.
  • Mikor kerül piacra? Szeptember 19.-én lessz piacra dobva.
  • Mennyibe fog kerülni? 199 USD-ba kerül az USA-ban 2 éves hüségidővel, az Egyesült Királyságban már £539-tól kapható lessz kártya független állapotban.

iPhone 6 dizájn

Az iPhone 6 egy teljesen új dizájnal büszkélkedhet amely, nem a megszokott iPhone 4-től kezdve a szögletes alakot kapta, hanem egy lekerekített alakba bújtatták bele amely vékonyabb is lett.

Csak 6.9mm vékony, ami ezennel a legvékonyabb okostelefon a piacon. Súlya azonban nehezebb mint az előző iPhone 5S, így az iPhone 6 129g nyom, a telefon test pedig 138.1mm x 67mm-t mér.

A kikapcsoló/lezáró gomb a fenti részről a a jobb oldalra lett elhelyezve illetve a hangosító gombok ugyanazt a helyet kapták kicsit átalakítva a gombokat.

iphone 6

iPhone 6 kijelző

Az iPhone 6 ezuttal a 4.7 hüvelykes LED back-lit kijelzőt 1334 x 750 rezoluciót kapta – ezennel a legújabb “Retina HD”-t nyújtva. Ez annyit jelent, hogy 326ppi képpont sürüséget kapta amely ugyanaz mint az előző iPhone 5S.

iPhone 6 ereje

Az iPhone 6 a legújabb A8, 64-bit másadik generációs Processzort takarja és egy M8 coprocesszort. Ram memóriája pedig 1Gb-os lessz ami elég lessz, hogy a legjobba nyújtsa felhasználói számára.

iPhone 6 képernyő

iPhone 6 kamera

A hátulsó kamera megtartotta a 8 megapixeles kamerát, de nem ugyanaz mint az előző iPhone 5s volt. Ez a kamera képes 1080p videók felvételére sajnos nem lett 4K(még) és képes lessz akár 120 fps or 240 fps slo-mo azaz lassított felvételek rögzítésére.

Ez elülső kamera mostmás Facetime HD kamerával lett felváltva amely f/2.2-os rekesszel lett ellátva és képes lessz 81%-al több fényt bejuttatni mint az előző iPhone 5S kamerája. Képes lessz HDR Facetime videó felvételekre is.

iPhone 6 kamera

iPhone 6 operációs rendszer

Végül de nem utlsó sorba az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus az Apple legújabban fejlesztett iOS 8-as rendszerrel indul a piacra.

Lessz-e lehetőség az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus függetlenítésre?

Nyílván ez jó kérdés ha lehet függetleníteni, de megnyúgtatlak beneteket, hogy IGEN lessz lehetőség iPhone 6 függetlenítésre. Azt persze nem lehet tudni mikortól lessz ez elérhető, de amint megtudjuk értesítünk mindenkit a Facebook oldalunkon.

 

 

Apple iPhone 6 minden amit tudnod kell
Cimke: