Befolyásolja a garanciánkat?
4.9 (10)

Igen. Szinte minden esetben.

Ahogyan itt leirtuk, a függetlenités nem ilegális abban az értelemben, hogy nincs ellene büntetőjogi eljárás. Magyarországon erre nincs törvény ami előirja, hogy tilos telefont függetleniteni. Azonban, felszabadítás(feltörés)  és boxbreaking vagy jailbreaking nem tartoznak a polgári jogok közé. Üdvözöljük a szerződések és megállapodások a világában, ahol a bíróságok érdeke fűződik az ilyen dolgok közvetítéséhez és elszámolásához.

Ez azt jelenti, ha a rendőrök nem keresnek meg a telefonod függetlenitése miatt, attól még lehet megszegheted a szolgáltatási szerződést a teledonod függetlenitésével, általában ha még nem fizetted ki teljesen az árát. Például, a Vodafone felhasználási feltétele leszögezi:

“A havidíjas megállapodásunk alatt a Vodafone, nem engedi meg, hogy bármilyen általunk nem engedélyezett szolgáltatással függetlenítse készülékét (pl. bárki más a cegünkön kivül vagy a készülék gyártóján kivül). Értesitenie kell minket ha függetleniteni szeretné készülékét.”

Amikor megvásárlod készülékedet a Vodafone-tól és annak szolgáltatásait használod , automatikusan elfogadod a szolgáltató által előírt feltételeit és szabályait. Érdekes megjegyezni, hogy nem magyarázzák meg mi lehet a következménye ha a havidij lejáratán belűl függetlenited telefonodat. Vajon megszüntetik, felbondtják a veled a szolgáltatásukat? Vissza veszik tölled a vásárolt telefonodat? Ezt nem mondják meg és mi nem tudhatjuk. Igazából, olyan esetről még nem értesűltünk, hogy törvényszékre kerűlt a telefonja függetlenitése miatt. Amit biztosan tudunk az az a tény, hogy a mobiltelefon szolgáltató megtagadhatja készüléke javitását ha azt a határidő lejárata alatt függetlenitetted (bár ez nem minden esetben van így, mivel ők sem szeretnék elveszíteni vásárlójukat).

Befolyásolja a garanciánkat?
Cimke: