Használj sim függetlenítő hozzátartozót vagy turbo sim-et
5 (6)

SIM függetlenítés, Turbo SIM , SIM függetlenítés és okos SIM  több néven előfordúlnak, ami valójában egy apró kis készülék, amit a Sim kártya és a telefon közé kell helyezni, ami “elbolondítja” a telefont, és úgy fog viselkedni, mintha más hálózathoz tartozna.

Hogy lehetséges, hogy bármi is beférjen oda? Ezek a keszulékek meglepően vékonyak, viszont a régi Sim kártyákból le kell esetleg vágni kicsit ahhoz, hogy ez a keszülék beférjen. Elhelyezni ezt, nem könnyü dolog, viszont nem lehetetlen. Mivel ilyen szoros elhelyezkedésről van szó, sok esetben lehet hallani olyan visszajelzésről, hogy a telefon vagy a Sim kártya sérult meg emiatt. Olyan is előfordúlhat, hogy k0nfigurálásra szorulnak ezek az apró készülékek.

Ezt a megoldást is idesoroljuk, meg akkor is, ha technikailag nem függetleníti a telefont. Akkor hogy is működik? Ez az aprócska készülék valójában búrkolja a Sim identitását. Ez azt jelenti, hogy használhatod, aztán minden akadály nélkül eltávolítható, nem módosítva semmit a keszülék beállításain.

Sok pozítiv érv sorolhatófel e megoldás mellett. A legnagyobb pozítivum az ára, sokkal olcsób mint bármelyik más függetlenítési megoldás. Kaphatók az e-bay internetes oldalon, csupán pár forintért, beleszámolva a postázási költséget is. Egy másik pozítivum az, hogy nem függetleníti szó szerint a telefont, hanem cask búrkolja annak identitását, szóval a garanciát sem veszíted vele.

Ahhoz, hogy használhatok legyenek ezek a kis Turbo Simek, egyeseket konfigurálni kell úgy, hogy egy Sim kártya olvasót csatlakoztatsz a számítógéphez. Más esetekben pedig egy kódot fog kérni, amikor bekapcsolod a telefont.

Akármit is mondunk ezekről a készülékekről, már divatja múlt. Az új telefonokkal nem nagy eséllyel műkodik, mivel speciálisan kell legyen konfigurálva. Ez viszont azt jelenti, hogy lehetséges akár 6 hónapot is kell várnod addig, míg megjelenik olyan Turbo Sim, ami a legújabb készülékekkel kompatibilis less.

Használj sim függetlenítő hozzátartozót vagy turbo sim-et